Καρκίνος στο στήθος

Αν και είναι κάτι που οι περισσότεροι δεν θέλουν να συζητήσουν, η λέξη καρκίνος είναι κάτι συνηθισμένο στις μέρες μας. Μερικές φορές είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος ο οποίο μπορεί να χτυπήσει σε όλα σχεδόν τα σημεία του σώματος μας. Αλλά σήμερα ήθελα να εστιάσω στον καρκίνο στο στήθος και στο τι μπορεί να γίνει έτσι ώστε να εντοπιστεί νωρίς.

Τι είναι;                   

Από την στιγμή που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει θεραπεία για τον καρκίνο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε ότι αυτό ίσως αλλάξει στο μέλλον, αλλά όσον αφορά τον καρκίνο στο στήθος είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι αντιμετωπίζετε. Ο καρκίνος στο στήθος συμβαίνει όταν τα κύτταρα μέσα στο στήθος αρχίζουν να αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα, όπως συμβαίνει με όλα τα είδη καρκίνου ενώ υπάρχει επίσης και η απειλή από αυτά τα πεθαμένα κύτταρα να σπάσουν και να μεταφερθούν σε άλλα σημεία του σώματος. Όταν ακούτε κάποιον να σας λέει να ελέγξετε το στήθος σας για “εξογκώματα” στην ουσία αυτό ψάχνετε, μια σκληρή μάζα από ανεξέλεγκτα αναπτυσσόμενα κύτταρα, και το χειρότερο είναι ότι μερικές φορές μπορεί να πάρει χρόνια πριν τα εξογκώματα γίνουν αρκετά μεγάλα έτσι ώστε να τα νιώσετε στην περιοχή του στήθους.

Και αυτό είναι κάτι που απειλεί όλες τις γυναίκες, και βασικά υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο, και αυτά είναι το ιατρικό ιστορικό ή μια εγκυμοσύνη μετά την ηλικία των 30. Μερικές φορές οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο στήθος αυξάνουν όταν δεν έχετε παιδιά ή αποφασίζετε να μην θηλάσετε τα παιδιά σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν το κάνετε είστε σίγουρες ότι δεν θα αποκτήσετε αλλά καλό θα ήταν αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να μειώσετε το κίνδυνο να το κάνετε.

Συμπτώματα καρκίνου του στήθους    

Βεβαιωθείτε ότι θα κοιτάτε συνεχώς για εξογκώματα καθώς μπορείτε να δείτε ένα πρήξιμο στο στήθος αλλά μπορεί να εμφανιστεί και κάτω από το χέρι ανάλογα με το μέρος που συγκεντρώνονται τα κύτταρα. Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι το μέγεθος και το σχήμα του στήθους σας έχει αλλάξει. Αν αρχίσετε να νοιώθετε ή να βλέπετε μια έκκριση από την θηλή σας ή την θηλή να στρέφεται προς τα μέσα, αν εντοπίσετε ένα κοίλωμα στην περιοχή του στήθους, ακόμα και αν δείτε μερικές φλέβες να γίνονται εμφανείς. Όλα αυτά είναι σημάδια που μπορούν να σώσουν την ζωή σας.

Πάντα να τα ελέγχετε γρήγορα με τον γιατρό σας

Όπως πάντα, να βεβαιωθείτε ότι θα το ελέγξετε νωρίς έτσι ώστε να προγραμματίσετε τις σωστές διαδικασίες όπως μια μαστογραφία. Μερικές φορές μπορεί να μην υπάρχουν καθόλου σημάδια, επομένως όσο νωρίτερα τα εντοπίσετε μέσα από τσεκ απ τόσο το καλύτερο!

  • Nolvadex

    01

    Το Nolvadex είναι μια ταμπλέτα που χορηγείται από το στόμα. Τα χάπια δεν πρέπει να διαλύονται ή να ανακατεύονται, αλλά να καταναλώνονται με την πλήρη μορφή τους. Το Nolvadex έρχεται σε ταμπλέτες των 10mg ή των 20 mg. Στους περισσότερους χορηγούνται δόσεις των 20-40mg ανά μέρα.

    Generic | From 61.63

    Nolvadex

    01
    Generic | From 61.63

Main Menu