Ανδρική τριχόπτωση στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, πολλοί άντρες αντιμετωπίζουν συνεχή τριχόπτωση. Οι Έλληνες είναι ιδιαίτερα ευπαθείς στην τριχόπτωση και αυτό επηρεάζει πολλές ηλικίες. Τώρα θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα και στην έρευνα πίσω  από την αντρική τριχόπτωση και πως επηρεάζει τους άντρες στην Ελλάδα. Και ίσως καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα και μια λύση του προβλήματος.

Η τριχόπτωση είναι συνηθισμένο φαινόμενο

Η αντρική τριχόπτωση είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα στους άντρες. Πρακτικά η τριχόπτωση σε όλους τους άντρες ξεκινάει με περιοχές φαλάκρας και καταλήγει σε μειωμένη τριχοφυΐα. Αυτό κάνει τους άντρες να νοιώθουν αμήχανα και να έχουν προβλήματα στην καθημερινότητα τους. Η τριχόπτωση στους άντρες συνήθως ξεκινάει στην ηλικία των 30 αλλά μπορεί να ξεκινήσεις και από τα μέσα της δεκαετίας των είκοσι. Η τριχόπτωση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους περισσότερους άντρες καθώς αφορά την καθημερινή τους εμφάνιση.

Ανδρογονική αλωπεκίαση

Ο ιατρικός όρος για την αντρική τριχόπτωση είναι ανδρογονική αλωπεκίαση και ξεκινάει με την αραίωση των μαλλιών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περιοχές με φαλάκρα στα μαλλιά των αντρών. Η τριχόπτωση θεωρείται κληρονομική και προέρχεται από τους γονείς σας. Δεν υπάρχει πραγματική θεραπεία για την τριχόπτωση και μόλις ξεκινήσει συνήθως συνεχίζεται όσο περνάει ο καιρός. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σημεία χωρίς μαλλιά ή φαλάκρα.

3 εκατομμύρια περιπτώσεις

Υπάρχουν πάνω από τρία εκατομμύρια περιπτώσεις των χρόνο με άντρες που πάσχουν από τριχόπτωση. Αυτό το κάνει ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα για τους άντρες σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν επιλογές θεραπείας που μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν υπάρχει απόλυτη θεραπεία για την επαναφορά των μαλλιών του άντρα. Οι θεραπείες έχουν ως εξής: Φάρμακα χωρίς συνταγή αλλά και ακόμα καλύτερα φάρμακα με συνταγή γιατρού μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε μέρος των μαλλιών σας στις περιοχές με φαλάκρα ή σε περιοχές με αραίωση. Μερικοί γιατροί προτείνουν οι ασθενείς του να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών η οποία γίνεται χειρουργικά. Μερικοί ασθενείς καλύτερο θα ήταν να επενδύσουν σε περούκες οι οποίες βοηθούν στην κάλυψη των περιοχών της κεφαλής με αραίωση.

Ποιος επηρεάζεται στο μεγαλύτερο βαθμό

Ποιον επηρεάζει; Οι περισσότεροι άντρες στα μέσα της δεκαετίας των είκοσι και στις αρχές των τριάντα αντιμετωπίζουν τριχόπτωση. Παρόλα αυτά, μπορεί να παρατηρηθεί και να μην αρχίσει η εμφάνιση περιοχών φαλάκρας μέχρι σε μεγαλύτερη ηλικία. Είναι γεγονός ότι άντρες και γυναίκες χάνουν μέχρι και 100 τρίχες καθημερινά. Αλλά πολλοί έχουν μεγαλύτερη τριχόπτωση. Αυτό στην συνέχεια γίνεται ιατρικό πρόβλημα και είναι γνωστό σαν ανδρογονική αλωπεκίαση η οποία είναι πολύ συνηθισμένη σήμερα. Κανονικά, στον κύκλο μιας τρίχας, το 90% των τριχών στην κεφαλή ενός άντρα είναι σε φάση ανάπτυξης η οποία είναι γνωστή σαν αναγέννηση. Το άλλο 10% είναι σε φάση ξεκούρασης η οποία είναι γνωστή σαν τελογένεση.

Περίπου μέχρι και 100 τελογενείς τρίχες πέφτουν κάθε μέρα και αντικαθιστώνται με νέες. 

Αντρική τριχόπτωση

Στην αντρική τριχόπτωση, τα θύλακες της τρίχας είναι πιο ευαίσθητες σε μια αντρική ορμόνη που λέγεται διυδροτεστοστερόνη (DHT). Η διυδροτεστοστερόνη είναι μια αντρική ορμόνη που προέρχεται από την μετατροπή της τεστοστερόνης.
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι επισκεφτείτε τον γιατρό σας ή μπορείτε να δείτε έναν δερματολόγο ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη θεραπεία για σας.

Συμπτώματα

ΤΑ συμπτώματα της τριχόπτωσης είναι τα ακόλουθα: στην αντρική φαλάκρα η τριχόπτωση γίνεται συνήθως στο πάνω και στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού. Αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές. Συνήθως είναι περιοχές όπου λείπουν τα μαλλιά. Η αραίωση των μαλλιών είναι αυτό που θα προσέξετε κυρίως καθώς είναι αγχωτικό να το βλέπετε καθημερινά. Η ανδρογονική αλωπεκία, η αντρική φαλάκρα δηλαδή συμβαίνει καθώς τα ορμονικά επίπεδα αλλάζουν στην διάρκεια της ζωής ενός άντρα.

Στρες

Το στρες μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην τριχόπτωση στους άντρες. Περνάτε κάποια κρίση ηλικίας; Έχετε πολύ στρες στην δουλειά; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα αλλά το κύριο είναι αν μπορούμε να αλλάξομε τα αποτελέσματα της τριχόπτωσης και αν μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς που πάσχουν στην Ελλάδα να αλλάξουν αυτή την πάθηση;

  • Proscar

    Το Proscar χρησιμοποιείται για την θεραπεία των συμπτωμάτων μιας καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη στους άντρες με διογκωμένο προστάτη. Το Propecia (φιναστερίδη) και το Proscar (φιναστερίδη) είναι μορφές φιναστερίδης, ενός αναστολέα 5α-αναγωγάσης. Είναι το γεννόσημο της φιναστερίδης.

    Generic | From 42.31

    Proscar

    Generic | From 42.31
  • Propecia

    03

    Το Propecia είναι μια θεραπεία για την φαλάκρα στους άντρες το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μειώσει την τριχόπτωση. Το Propecia δεν θα επαναφέρει τα μαλλιά στην πρότερη κατάσταση τους αλλά θα βοηθήσει να αναπτυχθούν και πάλι οι τρίχες που χάθηκαν. Αυτό το κάνει χάρη στο ενεργό συστατικό του φιναστερίδη.

    Generic | From 26.67

    Propecia

    03
    Generic | From 26.67

Main Menu