Ο COVID-19, επίσης γνωστός σαν Κορωνοϊός, είναι μια ασθένεια η οποία εξαπλώνεται πολύ γρήγορα σε όλο τον κόσμο και προκαλεί πανικό. Ο COVID-19 είναι θανάσιμος σε ποσοστό 2% σχεδόν από αυτούς που νοσούν με την ασθένεια, και ενδέχεται να είναι δύσκολο να διαχωριστεί από ένα κοινό κρυολόγημα επειδή έχουν πολλά κοινά συμπτώματα όπως: συνάχι, πονοκέφαλος, πυρετός, βήχας και πονόλαιμος.

Ευτυχώς υπάρχει ένα κοκτέιλ φαρμάκων το οποίο έχει επιβεβαιωθεί σαν μια χρήσιμη θεραπεία ενάντια σε αυτή την πανδημία.

Μέχρι τώρα την μεγαλύτερη επιτυχία την είχαν ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε ταυτόχρονα Χλωροκίνη και Kaletra.

Τι είναι η Χλωροκίνη;           

Η Φωσφορική Χλωροκίνη είναι γνωστή σαν μια θεραπεία για την ελονοσία, αλλά έχει αποδειχτεί ότι δρα και σε άλλες ασθένειες αφού θεραπεύει επίσης την αμοιβάδωση, μια πάθηση η οποία αναπτύσσεται όταν οι άνθρωποι καταναλώσουν μονοκύτταρες αμοιβάδες. Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται επίσης για την θεραπεία της ρευματικής αρθρίτιδας, του Λύκου, της σκληροδερμίας και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα. Συνήθως είναι διαθέσιμη σε μορφή χαπιού.

Kaletra (Lopinavir / Ritonavir)

Το Kaletra, το οποίο κατασκευάζεται από την AbbieVie, είναι ένα αντιρετροϊκό φάρμακο που αποτελείται από Lopinavir και Ritonavir, και συνήθως χρησιμοποιείται για την θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από HIV. Ακόμα και για την πρωταρχική του χρήση, το Kaletra δεν θεραπεύει από τον HIV ή AIDS αλλά έχει αποδειχτεί ότι επιβραδύνει την διαδικασία της ασθένειας και παρατείνει την ζωή των ασθενών. Το Kaletra μπορεί να χορηγηθεί σαν χάπι ή σαν στοματικό διάλυμα. Είναι καταγεγραμμένο στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Φαρμάκων μαζί με την λίστα με άλλα απαραίτητα φάρμακα.

Παρενέργειες του Kaletra     

Οι γνωστές παρενέργειες του Kaletra ενδέχεται να είναι σοβαρές και περιλαμβάνουν διάρροια, υψηλό ζάχαρο, διαβήτη, παγκρεατίτιδα, αυξημένη αιμορραγία, προβλήματα στο συκώτι, νύστα, σύνδρομο ανοσολογικής ανασυστάσεως, ναυτία, εμετούς, αλλαγές στο λίπος του σώματος, αυξημένη χοληστερίνη, έντονα εξανθήματα στο δέρμα και αλλαγές στους χτύπους ή στην ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς. Σε μερικές περιπτώσεις, ιδιαίτερα όταν υπάρχει αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα, οι παρενέργειες του Kaletra ενδέχεται να είναι θανάσιμες.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τα μακροχρόνια αποτελέσματα του συνδυασμού Χλωροκίνης και Kaletra. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε υπερβολική δόση χλωροκίνης ενώ το αλκοόλ που περιέχει το στοματικό διάλυμα μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις σε νεαρά άτομα, αν και εν μέσω αυτής της πανδημίας είναι μερικές φορές αναγκαίο να πάρουμε δύσκολές αποφάσεις έτσι ώστε να δώσουμε στους ασθενείς την καλύτερη πιθανότητα πλήρους ανάρρωσης. Συνιστάται οι γυναίκες να μην θηλάζουν όταν λαμβάνουν αυτή την φαρμακευτική αγωγή.

Οι υπάρχουσες προμήθειες είναι περιορισμένες (ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες περιοχές) κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα ανάλογα με το πόσοι άνθρωποι που θα προσβληθούν από COVID-19 στο προσεχές μέλλον. Μερικές χώρες έχουν φτάσει στο σημείο να απαγορεύσουν εξαγωγές αυτών των φαρμάκων. Για την ώρα, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει να δουλέψουν στην κατασκευή Χλωροκίνης και Kaletra για να διασφαλίσουν ότι υπάρχει αρκετή προμήθεια για την θεραπεία ασθενών που πάσχουν από Κορωνοϊό.

Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

No products in the cart.

Filter Products