Αδυνάτισμα στην Ελλάδα: Υπάρχει λύση;

Η ζωή με την παχυσαρκία είναι ένας καθημερινός αγώνας και κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει αν δεν το έχει ζήσει και ο ίδιος. Υπάρχει μεγάλος κοινωνικός ρατσισμός σε άτομα τα οποία είναι υπέρβαρα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Αν υποφέρετε από παχυσαρκία στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεπεράσετε το πρόβλημα σας.

Παρά την ύπαρξη ενός κινήματος για την αποδοχή της παχυσαρκίας, ακόμα υπάρχει μια υποβόσκουσα ιδέα ότι η παχυσαρκία είναι επικίνδυνη για την υγεία. Αν και πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να καταρρίψουν αυτή την ιδέα με ιδέες όπως δεν υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος είναι παχύσαρκος αλλά είναι ευτυχισμένος, εντούτοις αυτός ο τρόπος σκέψης κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Ήδη το κίνημα ενάντια στην ντροπή της παχυσαρκίας έχει εισβάλει στην αγορά και όλα και πιο συχνά βλέπουμε πια υπέρβαρα μοντέλα με μεγάλα νούμερα ρούχων. Κάποιος μπορεί να είναι χαρούμενος παρά το γεγονός ότι είναι υπέρβαρος.

Παχυσαρκία και κοινωνία

Το πρόβλημα όταν θέτετε ένα παράδειγμα που κάνει την παχυσαρκία αποδεκτή ή ελκυστική είναι επικίνδυνο για τις νεότερες γενιές οι οποίες μεγαλώνουν αποδεχόμενες την παχυσαρκία τους και συνεπώς μειώνουν το προσδόκιμο ζωής τους. Είτε το παραδέχεται κάποιος είτε όχι, η παχυσαρκία είναι η πρώτη αιτία προβλημάτων υγείας και παθήσεων στις οποίες περιλαμβάνονται ο διαβήτης, καρδιακές ασθένειες και εγκεφαλικά. Ο τρόπος σύμφωνα με τον οποίο κάποιος μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του είναι να μετατρέψει καθημερινές δραστηριότητες σε κόλπα για αδυνάτισμα.

Για παράδειγμα, αν δουλεύετε στον 15ο όροφο αντί να πάρετε το ασανσέρ πηγαίνετε με τα σκάλες. Κάντε το συνήθεια να χρησιμοποιείτε τις σκάλες και θα καίτε θερμίδες καθημερινά.

Μικρές αλλαγές σαν και αυτή μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά και να σας βοηθήσουν να φτάσετε στον στόχο σας. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ίσως να απολαμβάνετε το κάμπινγκ και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι τέτοιο. Ίσως αντί να οδηγήσετε προς την κατασκήνωση κάντε πεζοπορία και κάψτε μερικές θερμίδες ακόμα.

Άλλες δουλειές και δραστηριότητες όπως τα ψώνια μπορούν να γίνουν με πιο φυσικό τρόπο όπως με το ποδήλατο ή με τα πόδια.

Δείτε τα πράγματα από μια οπτική γωνία

Αν μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας και να δείτε τα πράγματα που κάνετε κάθε μέρα από μια νέα οπτική γωνία, τότε είναι δυνατόν να πετύχετε τον στόχο σας στο αδυνάτισμα. Εσείς πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να ανεβαίνετε τις σκάλες στην δουλειά με τα πόδια, να πηγαίνετε βόλτα με το ποδήλατο, να πηγαίνετε με τα πόδια για ψώνια αντί να παίρνετε το αυτοκίνητο, καθώς με αυτό τον τρόπο θα καίτε περισσότερες θερμίδες χωρίς καν να πηγαίνετε γυμναστήριο.

Μερικοί μπορεί να προτιμούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις ενός γυμναστηρίου αλλά εκεί θα χρειαστείτε μεγάλη θέληση και αφοσίωση έτσι ώστε να πηγαίνετε κάθε μέρα και αυτό δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το κάνουν όλοι. Σαν Έλληνας, έχετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα, τον τόπο σας. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα με μονοπάτια, διαδρομές και υπαίθριες δραστηριότητες οι οποίες βρίσκονται κοντά σας.

Η Ελλάδα προσφέρει πολλές δυνατότητες για κάποιον που θέλει να αδυνατίσει. Ακόμα και μια βόλτα με το ποδήλατο για μια με δύο ώρες την ημέρα μπορεί να κάνει την διαφορά στο αδυνάτισμα. Τώρα όμως θα πρέπει να τρώτε και πιο υγιεινά εκτός από το να γυμνάζεστε καθώς το ένα εξαρτάται από το άλλο. Η σωστή διατροφή είναι όσο σημαντική όσο η άσκηση. Αυτά τα δύο πράγματα σε συνδυασμό μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε το αδυνάτισμα των ονείρων σας.

Απλά θυμηθείτε ότι ακόμα και αν σας κοροϊδέψουν ή σας ειρωνευτούν φίλοι ή ξένοι για τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, δεν θα πρέπει να αποθαρρυνθείτε και να τα εγκαταλείψετε.

Θα πρέπει να μάθετε να μην ακούτε τα σχόλια τριγύρω σας επειδή στο τέλος της ημέρας το μόνο άτομο που πραγματικά έχει σημασία για σας είναι ο εαυτός σας. Στην πραγματικότητα, μόλις αρχίσετε να βλέπετε διαφορά το πιο πιθανό είναι να ακούσετε ακόμα περισσότερα αρνητικά σχόλια επειδή θα ζηλεύουν αυτό που θα έχετε πετύχει. Οι μεγάλοι στόχοι θα  επιτευχθούν με ένα μικρό βήμα την κάθε φορά, επομένως μην αποθαρρύνεστε αν δεν δείτε πρόοδο σε μια ημέρα. Είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία αλλά στο τέλος θα δείτε ότι πραγματικά αξίζει.

  • Orlistat

    Το Orlistat είναι ένα φάρμακο το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους παχύσαρκους ασθενείς να χάσουν βάρος. Το Orlistat δουλεύει εμποδίζοντας την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει το λίπος μετά το φαγητό. Αν και φάρμακα όπως το Orlistat είναι πολύ δυνατά και αποτελεσματικά, δεν είναι τα μόνα κομμάτια του πάζλ. Όσον αφορά το αδυνάτισμα, οι τρεις πιο σημαντικοί παράγοντες είναι η σωστή δίαιτα, η γυμναστική και οι σωστές συνήθειες.

    από 49.55

    Orlistat

    από 49.55

Main Menu