Όταν κάποιος έχει μια μόλυνση, τις περισσότερες φορές δεν τον ενδιαφέρει τι είδος μόλυνσης είναι, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν διάφορα είδη μόλυνσης! Σε αυτό το άρθρο, θα ήθελα να εστιάσω σε αυτές τις ενοχλητικές μολύνσεις οι οποίες είναι γνωστές σαν βακτηριακές μολύνσεις. Τι είναι και τι μπορείτε να κάνετε ΕΣΕΙΣ για να βεβαιωθείτε ότι θα τις αντιμετωπίσετε σωστά.

Τι είναι μια βακτηριακή μόλυνση;

Σε αντίθεση με άλλες μολύνσεις, μια βακτηριακή μόλυνση είναι αυτή στην οποία ένας μεγάλος αριθμός βακτηρίων έχει εντοπιστεί είτε πάνω είτε μέσα στο σώμα κάποιου. Τώρα, για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτό μπορεί να παντού και μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που ίσως έχετε ακούσει είναι τα είδη της βακτηριακής μόλυνσης. Πράγματα όπως η τροφική δηλητηρίαση, η πνευμονία, η μηνιγγίτιδα κτλ προκαλούνται όταν κακά βακτήρια μας μολύνουν και προκαλούν διάφορα προβλήματα.

     Συνήθως, οι κύριες  βακτηριακές μολύνσεις ανήκουν σε τρεις κατηγορίες

Θα έχετε είτε μια βακτηριακή μόλυνση στο δέρμα, μια βακτηριακή μόλυνση που οφείλεται στο φαγητό είτε μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη βακτηριακή μόλυνση. Οι πιο γνωστές, τις οποίες πρέπει να έχετε ακούσει είναι αυτές που οφείλονται στο φαγητό. Πράγματα όπως το E. coli και η Σαλμονέλα είναι συνηθισμένες λέξεις στα περισσότερα σπίτια. Η κατάποση βλαβερών βακτηρίων από το φαγητό θα σας κάνει συνήθως να έχετε ναυτία, εμετούς, διάρροια, πυρετό, κρυάδες και πόνο στην κοιλιά. Αυτό οφείλεται συνήθως στην κατανάλωση ωμών κρεάτων, αυγών και μη παστεριοποιημένων γαλακτοκομικών προϊόντων τα οποία έχουν εκτεθεί σε βλαβερά βακτήρια που ευδοκιμούν σε τέτοια είδη επιφάνειας.

Σεξουαλικά Μεταδιδόμενες Μολύνσεις

Τώρα, όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τις Σεξουαλικά Μεταδιδόμενες Μολύνσεις συνήθως δεν τους έρχεται στο μυαλό μια βακτηριακή μόλυνση, όμως μερικές από τις πιο γνωστές σεξουαλικά μεταδιδόμενες μολύνσεις οφείλονται σε βακτήρια. Αν και γενικά δεν υπάρχουν συμπτώματα που να σχετίζονται με αυτού του είδος της μολύνσεις, οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες μολύνσεις προκαλούν ζημιά στο αναπαραγωγικό σύστημα. Μερικές από τις πιο γνωστές είναι τα χλαμύδια, ο γονόρροια και η σύφιλη. Βεβαιωθείτε ότι πριν πάτε να περάσετε μια άγρια νύχτα στην πόλη θα λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και δεν προσκαλέσετε ανεπιθύμητους επισκέπτες στο κρεβάτι σας!

Δερματικές μολύνσεις

Τέλος, οι βακτηριακές δερματικές μολύνσεις συνήθως προκαλούνται από βακτήρια τα όποια ίσως έχετε ακούσει σε όλες αυτές τις ιατρικές σειρές που προβάλλονται στην τηλεόραση. Βακτήρια όπως ο στρεπτόκοκκος ή ο σταφυλόκοκκος ευθύνονται συνήθως για προβλήματα όπως καλόγερους, κηρίο, θυλακίτιδα και κυτταρίτιδα.

Πώς να τις αντιμετωπίσετε;

Αυτό που όλες αυτές οι παθήσεις έχουν κοινό είναι ότι μπορούν να θεραπευτούν με να γύρο αντιβιοτικών, επομένως αν υποφέρετε από κάποιο από αυτά τα προβλήματα, επισκεφτείτε τον γιατρό σας αμέσως για να σας εξετάσει και να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία!

  • Αζιθρομυκίνης (Zithromax)

    Το Zithromax (Αζιθρομυκίνη) θεωρείται αντιβιοτικό για πολλές χρήσεις και μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορα είδη μολύνσεων και παθήσεων. Το Zithromax (Αζιθρομυκίνη) θεωρείται φτηνό φάρμακο και πολύ αποτελεσματικό. Οι βακτηριδιακές μολύνσεις είναι πολύ συνηθισμένες στον κόσμο μας.

    από 60.47

Main Menu